Top 10 Studentenplanten! (Weinig Verzorging)

studentenplanten

Als je student bent dan wil je natuurlijk wel dat je kamer een beetje gezellig aanvoelt. Logisch dus dat je op zoek bent naar groene versterking. Toch is zeker niet elke plant geschikt voor de gemiddelde student, veel planten zijn namelijk nogal veeleisend en gaan snel dood als je ze die tijd en aandacht niet kan geven. Daarom hebben we vandaag een top 10 studentenplanten voor je samengesteld. Zo krijg je veel groen in je kamer én hoef je jezelf bijna geen zorgen meer te maken over de verzorging. Lees snel verder!

1. Graslelie

Als er een plant tegenwoordig populair is in onze kleine landje dan is het wel de graslelie. Niet zo gek als je bedenkt dat deze plant in meer dan 65 verschillende soorten verkrijgbaar is. We hebben ook al eens een lijstje gemaakt met de 9 populairste soorten.

Naast het feit dat deze plant er ontzettend leuk uitziet is hij ook nog eens heel erg geschikt voor studenten. Als je namelijk een keer water vergeet te geven is dat geen enkel probleem. Sowieso heeft deze plant niet veel water nodig (1x per week, als de grond droog is geworden). Verder houdt de plant van een temperatuur tussen de 21-32 graden én van veel licht, een plekje in de vensterbank is dus ideaal.

Ben jij op zoek naar een studentenplant? Kijk dan zeker eens op de webshop van Fleur.nl. Dat is een van de grootste planten webshops in Nederland. Op hun website vind je een uitgebreid aanbod studentenplanten tegen hele scherpe prijzen en alle planten zijn vers van de kweker. Klik hier om te zien wat ze voor jou in huis hebben!

2. Pannenkoekenplant

De pannenkoekenplant dankt zijn naam natuurlijk aan de schotelvormige bladeren die dit kleine plantje laat groeien. Dat maakt het gewoon een leuke plant om naar te kijken. Daarnaast is ook deze plant weer heel makkelijk te vermeerderen (daar lees je hier dan weer meer over). Dat zorgt er dan weer voor dat je binnen no-time je hele kamer vol kan hebben staan met dit plantje. Lekker low-budget dus.

Dan natuurlijk nog even over de verzorging. Zorg voor een lichte plek en wekelijks een klein beetje water (een licht vochtige grond is top, mocht je het een keer vergeten is dat ook geen probleem). Verder houdt de plant van een normale kamertemperatuur.

3. Yucca

Ben je meer op zoek naar een palmachtige kamerplant? Dan is de Yucca waarschijnlijk een van de beste keuzes die je als student hebt. Houdt er wel rekening mee dat dit wel een plant is die een stukje groter is (ideaal om in een hoek van je kamer te zetten). De plant wordt namelijk 1 – 1,5 meter hoog.

Qua verzorging is ook deze plant helemaal geen moeilijk type. Omdat het een palmsoort is heeft de plant helemaal niet zoveel water nodig. Normaal gesproken doe je dit 1x per week. Mocht je voelen dat de grond nog vochtig is dan kun je het beste een week overslaan. Verder moet je de Yucca wel een plek in het licht geven, dat vinden ze het fijnst. Wil je de plant extra goed verzorgen? Lees dan zeker onze blog waarin we alles uitleggen.

4. Aloë Vera

De Aloë Vera ken je waarschijnlijk wel van zijn geneeskrachtige werking. De plant wordt namelijk gebruikt in heel veel natuurlijke middelen. Toch is dit ook een geweldige studentenplant omdat het hier gaat over een vetplant. Vetplanten zijn extreem makkelijk in de verzorging omdat ze weinig water nodig hebben (vaak minder dan 1x per week) en het goed doen in een lichte omgeving.

aloe vera

Mocht je trouwens andere leuke vetplantjes in je kamer willen hebben (en geloof mij, dat wil je!) dan zou ik zeker even deze blog lezen waarin we onze top 20 van vetplanten op een rijtje hebben gezet.

5. Sanseveria

Sanseveria’s staan in Nederland ook wel bekend als Vrouwentongen. Deze plant komt oorspronkelijk voor op het Afrikaanse continent en dat betekent dat de plant heel goed kan tegen situaties waarin er minder water beschikbaar is. Het is zelfs beter om deze plant geen water te geven als de grond nog vochtig is, anders veroorzaak je wortelrot (wat dat precies is lees je een andere blog van ons)

sanseveria

Water heeft de Sanseveria dus niet veel nodig en eigenlijk geldt hetzelfde voor de hoeveelheid licht. Hoe meer licht de plant opvangt hoe lichter de bladeren worden. Daarom is het vaak mooier om de plant wat meer in de halfschaduw te zetten. Zo behouden de bladeren hun diepe kleur.

6. Lepelplant

Naast te weinig water geven kan het ook zijn dat jij de neiging hebt om planten keer op keer te verdrinken. Mocht dat jouw zwakte zijn dan moet je zeker eens een kijkje nemen naar de Lepelplant! Deze plant is namelijk onmogelijk te verdrinken en geef je het liefste twee keer per week water. Daarnaast doet deze plant het ook heel goed in situaties waarin er weinig licht is dus een schaduwrijke plek is ideaal.

Verder ziet de plant er daarnaast ook nog eens heel erg leuk uit. De witte bloemen geven bijna gegarandeerd kleur en uitstraling aan je kamer. Tot slot heb je als student het voordeel dat je (meestal) geen huisdieren of kinderen hebt. Dat is in dit geval een pluspunt want de plant is namelijk licht giftig als deze wordt gegeten.

7. Kentiapalm

Vind je de Yucca die we eerder hebben genoeg toch iets teveel op een palmboom lijken? Dan is de Kentiapalm waarschijnlijk een betere keuze. Het is eigenlijk een beetje een kruising tussen een palm en een subtiele kamerplant. Daarnaast is deze palm verkrijgbaar in alle maten. Minimaal zullen ze toch wel een hoogte hebben van 50 centimeter maar ze kunnen ook makkelijk twee meter zijn (al zal dit wat veel zijn voor een studentenkamer).

kentiapalm

Dan natuurlijk nog even de verzorging. De plant doet het vooral goed in schaduwrijke plekken en zal normaliter 1x per week water nodig hebben. Hier geldt ook weer: is de grond nog vochtig? Dan gewoon even een keer overslaan. Kamertemperatuur is wat de palm nodig heeft dus dat zal in de meeste gevallen ook geen problemen opleveren. Een ideale aanvulling voor je interieur!

8. Drakenklimop

Ben je op zoek naar een hangplant? Dan is de Drakenklimop waarschijnlijk een hele goede optie. Wel is het zo dat deze plant nét iets meer liefde en aandacht nodig heeft dan de gemiddelde plant op deze lijst. Dan hebben we het trouwens vooral over zijn waterbehoefte: de grond dient altijd licht vochtig te zijn. Wil je jouw plant dus een paar weken aan zijn lot over laten? Dan is dit niet de plant voor jou.

drakenklimop

Verder kun je de plant het beste neerzetten op een plek in de halfschaduw. Hij houdt namelijk wel van licht maar het hoeft niet ontzettend veel te zijn. Is de Drakenklimop toch niet helemaal de plant voor jou maar zoek je wel een hangplant? Kijk dan zeker naar deze lijst waarin we 15 toffe hangplanten op een rijtje hebben gezet!

9. Tillandsia

Tillandsia’s vind ik persoonlijk de coolste planten op deze lijst. Dat komt niet alleen doordat ze verkrijgbaar zijn in ontzettend veel verschillende soorten en maten. Het gaafst is namelijk dat deze planten helemaal geen aarde nodig hebben om te overleven. Tillandsia’s noemen we namelijk ook ”luchtplantjes”. Deze planten halen hun complete vocht- en voedingsbehoefte uit de lucht.

Tillandsia

Dat maakt de verzorging ook heel erg makkelijk. Als eerste heb je dus geen aarde nodig. Verder doen ze het gewoon goed op kamertemperatuur en op een lichte plek. Tot slot moet je de plantjes wel 1-2x per week water geven, maar dat doe je vooral door ze een keer te besproeien met een plantenspuit.

10. Strelitzia Nicolai

Heb je nog een lichte plek in je kamer waar je een iets grotere plant kwijt kunt? Dan is de Strelitzia Nicolai waarschijnlijk een goede optie. Deze plant is officieel een bananenplant en in het wild kan de boom daarom wel 10 meter hoog worden. In huis zal de boom een hoogte van 80-150 centimeter hebben, een kleinere studentenkamer heeft hier dus geen baat bij.

Strelitzia Nicolai

Naast een lichte plek hoef je de plant maar 1x per week water te geven. Wees hier dan alsjeblieft niet te voorzichtig mee. De Strelitzia vind het fijn als hij een goede hoeveelheid water krijgt zodat hij daar de hele week op kan teren. Tot slot is een gewone kamertemperatuur meer dan genoeg voor deze plant.

Dit was de laatste plant in de Top 10 Studentenplanten.

Stefan

Op Fleurenflower.nl schrijf ik meerdere keren per week over het stekken, snoeien, groeien en laten bloeien van tientallen verschillende planten. Waarom? Omdat planten nét dat kleine beetje geluk in je leefruimte kunnen brengen. Omdat een ruimte net iets gezelliger wordt en de lucht net iets frisser aanvoelt. Planten zijn inspiratie en die wil ik hier dolgraag met jullie delen!

Nieuwe artikelen