Giftige Planten voor Mens en Dier


Deel deze blog via:

Veel planten voor in de huiskamer en in de tuin zijn giftig. Voor vele is het echt niet de bedoeling dat je daar een hap uit neemt. Het kan gebeuren dan kinderen en huisdieren in de verleiding raken dit toch te doen of giftige planten aanraken waardoor irritatie ontstaat aan de huid. Dan is het raadzaam om uit te zoeken hoe giftig een plant is en wat je het beste kunt doen.

Vermoedt u een vergiftiging? Neem dan, voor Nederland contact op met uw huisarts of de huisartsenpost. Raak niet in paniek. Uw arts kan het Nationale Vergiftigingen Informatie Centrum dag en nacht bereiken met vragen over de vergiftiging. Of bel (in België) het Antigifcentrum België via: 070 245 245.

Note: Deze lijsten zijn niet compleet!

Giftige Kamerplanten

Elke plant kan giftig zijn. Dat kunnen kamerplanten en tuinplanten zijn. Wil je weten welke planten in meer of mindere mate giftig zijn, kijk dan op onderstaande lijst of de plant erbij staat. Ze staan op alfabetische volgorde staan, met hun Nederlandse namen. De lijst is niet compleet.

Giftige Tuinplanten

Tuinplanten kunnen net zo goed giftig zijn. Sprieten bijvoorbeeld, die erg leuk kunnen zijn voor katten en honden, en op speeltjes lijken, zijn voor huisdieren erg aantrekkelijk. Ook kleine kruipende kinderen, die alles in hun mond kunnen nemen, kunnen per ongeluk eten van planten. Deze volgende planten zijn in meer of mindere mate giftig.

Karin

Door met planten bezig zijn zoals zaaien, stekken en verzorgen, word ik gelukkig. Ook decoratieve hoekjes creëren in de tuin of in huis, met alles wat uit de natuur komt, vind ik geweldig. Geef mij maar een plant en ik zorg ervoor dat hij op een goede plek komt te staan en tot zijn recht komt. Elke plant, voor binnen en buiten of groot en klein, hebben hun eigen charmes en mogelijkheden. En daarover schrijf ik bij fleur en flower. Hopelijk worden of zijn jullie net zo enthousiast als ik ben. Want zeg nu zelf: Groen is toch een mooie kleur...

Nieuwe artikelen