De Toscaanse Jasmijn Bemesten, Met Welke Mest?

Toscaanse Jasmijn Bemesten

De Toscaanse Jasmijn is een prachtig bloeiende struik die je in Nederland en België vaak als klimplant ziet tegen een schutting of een muur. Het is tevens een lang bloeiende plant, de bloemen bloeien van mei tot en met september. Om de plant in het seizoen goed te ondersteunen wordt vaak gedacht om de plant te bemesten, maar is dit nodig? In het kort:

Geef de planten in pot elke twee weken een beetje voeding, alleen in de lente en in de zomer.
Staat de Jasmijn in de volle grond, begin dan met mest geven in het voorjaar en doe dit elke maand, maar alleen als het arme grond betreft waar de Jasmijn in staat.
Geef bijvoorbeeld een voeding die geschikt is voor klimplanten

Dit is wat je kunt doen om de Toscaanse Jasmijn te ondersteunen met mest. Niet alle soorten mest zijn geschikt en ook niet alle Toscaanse Jasmijn planten hoeven bemest te worden. Hoe dat zit wordt in deze blog besproken, dus lees snel verder.

Ben jij op zoek naar een Toscaanse jasmijn? Tuinplant.nl is één van de grootste tuinplanten webshops in Nederland! Op hun website vind je een uitgebreid aanbod tuinplanten tegen hele scherpe prijzen en alle planten zijn vers van de kweker.

Lees ook: 3 × Methode Om Toscaanse Jasmijn Te Stekken

Wanneer De Toscaanse Jasmijn Bemesten?

Wanneer de Toscaanse Jasmijn bemest kan worden is afhankelijk van de standplaats van de Jasmijn; staat de Toscaanse Jasmijn in een pot of staat deze in de volle grond.

In pot kan de Jasmijn voeding gebruiken. De wortels zijn namelijk niet in staat om ver te groeien om op zoek te gaan naar voedingsstoffen. Bemesten is dan zeker een goed idee. Dit kan je doen elke twee weken.

Staat de Jasmijn in de volle grond dan is het niet direct noodzakelijk om de Jasmijn te bemesten. Heb je echter een arme grond zonder veel voedingsstoffen, dan kan je de Toscaanse Jasmijn in het voorjaar voorzien van meststoffen om de bloei te bevorderen. Daarna elke maand een beetje mest toedienen. Dit is alles, meer is niet nodig.

Lees ook: Toscaanse Jasmijn Verzorgen, In Pot En Volle Grond?

Welke Voeding Is Goed Voor De Toscaanse Jasmijn?

Gebruik een meststof die rijk is aan fosfor, zoals een meststof voor bloeiende planten. Deze toevoeging zal de bloemproductie van de plant bevorderen.

Bij bol.com is meststof verkrijgbaar voor klimplanten die ook uitstekend geschikt is voor de Toscaanse Jasmijn. Hier kan je ook de specificaties checken.

Om de bodem vruchtbaarder te maken kunt u compost of kippenmest toevoegen.

Kijk Uit Met Te Veel En Te Vaak Bemesten!

Heel vaak wordt gedacht dat planten mest nodig hebben om te groeien en te bloeien. Dit is zeker zo als de plant in arme grond staat. Vele grondsoorten zijn echter rijke grondsoorten die genoeg voeding hebben. Dit geldt dan voor de planten die in de volle grond staan en niet voor planten in pot.

Planten in de volle grond hebben over het algemeen minder mest nodig dan planten in pot. Te veel mest is niet goed voor de Toscaanse Jasmijn, want de plant wordt hier lui van. De wortels groeien niet verder omdat ze toch wel aan voeding kunnen komen. Daarnaast bloeit de plant minder vol en mooi (soms bloeit de plant helemaal niet) omdat de Toscaanse Jasmijn genoeg voeding heeft.

Een plant maakt bloemen aan om te overleven en als er veel voedingsstoffen in de grond zitten hoeft de plant niet te overleven en maakt deze dus geen bloemen aan.

Vandaar dat een Toscaanse Jasmijn alleen een keer per jaar in het voorjaar mest krijgt. Heb je arme grond, dan kan je de Toscaanse Jasmijn elke maand van mest voorzien. Doe dit dan in de lente en in de zomer.

Lees ook: De Toscaanse Jasmijn Bloeit Niet, Hoe Komt Dat?

Ger

De natuur en tuin heeft altijd mijn interesse gehad. Ik loop graag in de natuur en ben vaak in tuinen te vinden en aan het wroeten in de aarde. Mijn interesse in planten en bomen heeft er voor gezorgd dat ik kennis over planten heb vergaard en vaardigheden over het onderhoud eigen heb gemaakt. Zoekend naar antwoorden gaf Google mij niet direct de juiste antwoorden. Vandaar deze blog; het antwoord op uw vragen over kamerplanten, buitenplanten, onkruid, ....kortom alles met wortels.

Nieuwe artikelen