10 Kamerplanten Met Witte Bloemen

kamerplanten met witte bloemen

Kamerplanten met witte bloemen zijn vaak een hele goede keuze voor Nederlandse woonkamers. Reden daarvoor is dat de witte bloemen rust uitstralen en daarnaast goed passen bij veel verschillen kleurstellingen van het interieur. In deze blog bespreken we tien kamerplanten met witte bloemen en ik garandeer je dat er iets voor je tussen zit. Laten we daar snel mee beginnen!

Ben jij op zoek naar een kamerplant met witte bloem? Kijk dan zeker eens op de webshop van Fleur.nl. Dat is een van de grootste planten webshops in Nederland. Op hun website vind je een uitgebreid aanbod kamerplanten met witte bloemen tegen hele scherpe prijzen en alle planten zijn vers van de kweker. Klik hier om te zien wat ze voor jou in huis hebben!

1. Lepelplant

Een van de populairste kamerplanten met witte bloemen, dat moet toch wel de lepelplant zijn. De reden daarvoor is dat de plant een redelijk uniek uiterlijk heeft en dat de witte bloemen heel erg prominent aanwezig zijn. Als het gaat om de verzorging van deze plant dan is het goed om te weten dat hij oorspronkelijk voorkomt in het amazone gebied.

lepelplant

Aangezien de plant daar vooral op de grond voorkomt betekent dat dat de plant goed kan overleven op plekken met minder zonlicht. Dit wordt oorspronkelijk namelijk geblokkeerd door de bomen. Verder is het goed om te weten dat de plant een groot liefhebber is van water. In huis kun je de lepelplant het beste 2x per week water geven. In het Amazonegebied kan de plant zelfs een tijd onderwater overleven. Het is dus niet mogelijk om de lepelplant teveel water te geven.

Tot slot dan nog even de mededeling dat de plant wel licht giftig is. Voor mensen betekent dat lichte huidirritatie als je in aanraking komt met de bloemen van de plant. Dat is voor volwassenen normaliter niet echt een probleem. Waar je wel op moet letten is dat de plant voor huisdieren en kinderen een stuk gevaarlijker kan zijn. Het liefst vermijd je de lepelplant dus als dit je woonsituatie is.

2. Anthurium

Anthuriums lijken eigenlijk verrassend veel op de lepelplant. Waar de anthurium verschilt is op het gebied van kleur (de anthurium vind je namelijk is veel verschillende kleuren) en de mate van verzorging.

anthurium

Als eerste even de verzorging. De anthurium heeft hier in principe niet heel veel van nodig. De plant hoef je eigenlijk maar 1x per week water te geven. Zorg er wel voor dat de grond altijd licht vochtig is, dat vinden anthuriums namelijk het prettigst. Als je de plant teveel water geeft dan ontwikkelt hij bruine vlekken en krijgen de bloemen gele randen. Dit komt door wortelrot, daar hebben we eerder al een blog over geschreven.

De plant doet het verder goed op een lichte standplaats. Teveel zon kan de plant op de lange termijn beschadigen en ook te weinig zonlicht geeft slechte resultaten. Over het algemeen is een raam op het noorden de ideale plek. Verder is het goed om te weten dat deze plant niet giftig is, in dat opzicht dus een ideale vervanging als je een lepelplant op het oog had.

3. Phalaenopsis

De phalaenopsis is in Nederland ook wel bekend als de vlinder- of maanorchidee. De plant is een graag geziene gast in onze huizen en dat is eigenlijk ook niet zo heel gek. Reden daarvoor is dat de plant makkelijk is in de verzorging en dat je er met een beetje aandacht ook nog eens heel veel voor terugkrijgt.

phalaenopsis

Als eerste houdt de phalaenopsis van een lichte standplaats (maar niet van de directe zon). In de buurt van een vensterbank is daarom ideaal. Daarnaast heeft deze plant ook niet heel veel water nodig, eens in de 7-9 dagen water is genoeg. Verder houdt de vlinderorchidee van de gemiddelde huiskamertemperatuur dus ook daar hoef je jezelf niet teveel zorgen over te maken.

Wat je voor deze verzorging terugkrijgt is wat deze plant zo populair maakt. Dit is een van de weinige orchideeën die meerdere bloemtakken per jaar kan produceren. Daarnaast kunnen de bloemen wel 3 maanden aan een stuk door bloeien. Eigenlijk een ideale plant voor de gemiddelde Nederlandse woning.

4. Amaryllis

De amaryllis is een van de apartste planten op deze lijst van kamerplanten met witten bloemen. Reden daarvoor is dat deze bloemen direct groeien uit een bloembol die je binnenshuis in de aarde kan zetten. Dat zorgt ervoor dat de verzorging van deze bloembollen voor veel mensen ook heel erg verwarrend is. Laten we daar dus even naar kijken.

kamerplanten met witte bloemen

De amaryllis komt van oorsprong voor in tropische gebieden. Dat betekent dat je de bloembol op een warme plek moet neerzetten, helemaal in de eerste weken is de bloembol heel erg dankbaar voor warmte van de zon of de kachel.

Verder kun je de bloembollen voor de helft in de aarde zetten en moet je ervoor zorgen dat deze grond redelijk vochtig is. Omdat de bloemen proberen te groeien hebben deze namelijk aardig wat water nodig, hoe groter de plant wordt hoe meer water deze nodig heeft. De beloning is een mooie kamerplant met mooie witte bloemen.

5. Stephanotis

De stephanotis is net iet anders dan de eerder genoemde planten. Deze plant produceert namelijk heel veel kleine witte bloemen in plaats van een paar grote. Daarnaast heeft hij veel groene bladeren die voor een mooi schouwspel zorgen. De verzorging voor deze plant kun je verdelen in twee delen.

kamerplanten met witte bloemen

Als eerste is er de bloeiperiode. Deze begint vaak in het voorjaar en duurt tot de late zomermaanden. In deze periode moet de grond vochtig zijn en staat de plant het liefst op een warme plek met indirect licht. In dit wintermaanden mag de grond droger zijn en staat de plant het liefst op een iets koelere plek.

Tot slot dan nog de tip om de uitgebloeide bloemen te verwijderen. Zo zorg je ervoor dat de plant zijn energie focust op de bloemen die wel potentie hebben en blijft de plant ook een stuk sterker in zijn geheel.

6. Lidcactus

De lidcactus is een aparte plant op de lijst van kamerplanten met witte bloemen. Niet alleen praten we hier dus over een cactus, we praten ook nog eens over een cactus die van nature niet voorkomt in een woestijn. In plaats daarvan komt deze plant uit de regenwouden in Brazilië. Dat zorgt ervoor dat de verzorging anders is dan dat je normaliter bij een cactus zou verwachten.

kamerplanten met witte bloemen

Als eerste heeft deze plant aardig wat water nodig. Het liefst zorg je ervoor dat de lidcactus altijd in een licht vochtige grond staat. Dat levert het beste resultaat op en zorgt ervoor dat de cactus veel witte bloemen kan produceren.

Verder is het verstandig om de plant op een plek te zetten met veel licht maar geen direct zonlicht, dat is net iets teveel van het goede. Qua temperatuur doet de plant het heel erg goed op kamertemperatuur. Lager dan 10 graden wordt niet gewaardeerd en hetzelfde geldt voor meer dan 25 graden.

7. Lelietje-van-dalen

Het lelietje-van-dalen is een hele subtiele kamerplant met kleine witte bloemen. Ideaal dus als de plant niet direct een statement maar eerder een toevoeging aan je interieur moet zijn. Qua verzorging is deze plant gelukkig ook niet de moeilijkste.

kamerplanten met witte bloemen

Als eerste voelt de plant zich thuis in zowel de volle zon als de volle schaduw. Voor het beste resultaat plaats je de plant echter in de halfschaduw. Qua water is het goed om de plant 1x in de week water te geven in de winter. Vanaf het voorjaar tot in de zomer heeft de plant zijn bloeiperiode. Zorg er in deze periode voor dat de plant nooit een droge bodem heeft, daar kan hij niet goed tegen.

Tot slot dan even over de bodem waarin je deze plant zet. Dat moet een goed gedraineerde bodem zijn, normaliter praten we dan over een leem- of zandbodem. Verder moet hier wel genoeg voeding inzitten voor de plant. Dat vindt het lelietje-van-dalen vaak in een grond die ook redelijk humusrijk is.

8. Tuberoos

De volgende in de lijst van kamerplanten met witte bloemen is de Tuberoos. Deze bloem is een andere bloem die het als kamerplant ontzettend goed doet. De plant produceert een bosje witte bloemen die eigenlijk best opvallend zijn en daardoor is dit een redelijke aandachtstrekker in je kamer.

kamerplanten met witte bloemen

Dan even over de verzorging. Zorg ervoor dat deze plant in humusrijke grond staat die ook goed gedraineerd is. De plant geef je in de zomer het liefst genoeg water maar zorg er wel voor dat de potgrond droog is op het moment dat je deze weer opnieuw water gaat geven.

Het beste resultaat krijg je vervolgens door de uitgebloeide bloemen te verwijderen zodat de energie gefocust kan worden op de nieuwe bloemen. Goed om te weten dat dit vooral in de periode van augustus tot september gebeurd aangezien dit de bloeiperiode van de plant is.

9. Witte Geranium

Geraniums kennen we waarschijnlijk allemaal. Deze plant produceert, samen met de kleine groene bladeren ook een boel kleine witte bloemen. De plant is daarnaast ook redelijk makkelijk in de verzorging en dat maakt het een groot succes in Nederland.

Als eerste even over de waterbehoefte. De plant doet het het beste als deze genoeg water krijgt. Op warme zomerdagen kan het zelfs goed zijn om twee keer per dag water te geven. Zorg er dus in ieder geval voor dat de grond van de geranium licht vochtig is. Een laagje water in de pot is daarentegen dan weer geen goed idee, dat is teveel van het goede.

De standplaats van een geranium verschilt per soort geranium. Er zijn soorten die het goed doen in de volle zon en andere soorten kunnen daarnaast weer het beste in de volle schaduw gezet worden. Daarnaast zijn er geraniums die kort bloeien en geraniums die bijna heel het jaar bloeien. Voor ieder dus wat wils als je het even uitzoekt!

10. Geluksklaver

Laten we deze lijst dan afsluiten met de meest opvallende plant die er met witte bloemen te vinden is. Dat komt niet door de witte bloemen maar vooral door de donkerpaarse bladeren waar deze plant vol mee zit. De combinatie van wit en paars zorgt voor een mooi contrast en is daarmee een echt statement in je kamer.

Dan even over de verzorging. Als eerste verlangt de plant een boel zonlicht dus een plek in de vensterbank is vaak je beste keuze. Hoe meer zon, hoe sterker de bloemen zullen bloeien. Zorg er wel voor dat het geen direct zonlicht is, dat is in de zomer vaak net iets teveel.

De plant doet het vaak goed in een iets koelere omgeving, direct boven een kachel is daarom vaak niet de oplossing, helemaal niet in de winter. Tot slot heeft de plant niet heel veel water nodig. een keer per week is genoeg in de zomer en in de winter is een keer in de twee weken zelfs genoeg. Dit was tevens de lijst van kamerplanten met witte bloemen.

Stefan

Op Fleurenflower.nl schrijf ik meerdere keren per week over het stekken, snoeien, groeien en laten bloeien van tientallen verschillende planten. Waarom? Omdat planten nét dat kleine beetje geluk in je leefruimte kunnen brengen. Omdat een ruimte net iets gezelliger wordt en de lucht net iets frisser aanvoelt. Planten zijn inspiratie en die wil ik hier dolgraag met jullie delen!

Nieuwe artikelen