Hoe Anemoon Snoeien? – De Bloemen En De Bladeren!

Langbloeiende vaste planten

De Anemoon is een mooie tuinplant die hele mooie kleurige bloemen geeft. De bloem is er in heel veel bonte kleuren. De Anemoon is een knol die in juni tot augustus vele bloemen geeft. Het is een sterke winterharde plant die weinig tot geen verzorging nodig heeft. Alleen even snoeien. Hoe kan je de Anemoon snoeien?

Anemoon Snoeien. Er zijn twee periodes om de Anemonen te snoeien. In de herfst knip je alle bloemen weg tot aan de grond en in het voorjaar knip je alle dorre en vieze bladeren weg. Tussendoor kan je de gezonde bloemen afknippen en in een vaas plaatsen. Ze doen het heel goed als snijbloemen.

Dit is in het kort uitgelegd hoe je de Anemoon kan snoeien. Er komt nog wel wat meer bij kijken en dat wordt in deze blog besproken.

Ben jij op zoek naar een anemoon? Tuinplant.nl is één van de grootste tuinplanten webshops in Nederland! Op hun website vind je een uitgebreid aanbod tuinplanten tegen hele scherpe prijzen en alle planten zijn vers van de kweker.

Anemoon Snoeien Wanneer?

Het gehele jaar door kan je afgebroken bloemen wegknippen of de dorre bladeren, maar er zijn twee momenten in het jaar om de Anemoon te snoeien en in elk periode snoei je iets anders van de plant.

Wat zijn die periodes en wat snoei je dan?

Lees ook: Hoe Een Anemoon Verzorgen Voor Mooie Stevige Bloemen?

Anemoon Snoeien Najaar

In het najaar, na het bloeiseizoen, knip je de bloemen weg. Uitgebloeide bloemen knip je onderaan bij de grond af (als je ze al niet afgeknipt hebt en in een vaas hebt staan!).

anemoon snoeien

De bloemen kan je het hele jaar door afknippen en gebruiken als snijbloemen in een vaas. Ze blijven als snijbloem zeker 10 dagen goed. Echter, aan de plant blijven de bloemen langer bloeien en heb je er langer plezier van.

Anemoon Snoeien Voorjaar

De ander periode is in het voorjaar. De bladeren aan de plant hebben de winter overleeft en zijn nu dor en vies aan het worden. Knip dan deze oude dorre bladeren weg om ruimte te maken voor de nieuwe bladeren en bloemen.

De plant heeft de oude bladeren wel nodig gehad. De bladeren zitten vol met voedingsstoffen en de bollen hebben daar in de winter goed gebruik van gemaakt. Op deze manier kunnen ze een winter overleven dus knip de bladeren niet in de herfst weg want dan krijgen de bollen te weinig voedingsstoffen en kunnen ze afsterven.

Lees ook: Planten Snoeien, Waarom, Hoe En Wanneer Doe Je Dat?

Herfstanemoon Snoeien

Is het snoeien voor de Herfstanemoon anders dan alle andere Anemonen? Een Anemoon in dit geval is een Anemoon en snoeien is snoeien. Ook voor de Herfstanemoon zijn er twee snoeiperiodes.

Japanse Anemoon Snoeien

  • De eerste periode is in oktober. Dan knip je de oude bloemen tot aan de grond af. Je kunt deze bloemen soms nog gebruiken op een schaal als herfstdecoratie. Maar soms zijn ze al zover heen dat je niets anders meer kunt doen dan ze weggooien.
  • De Tweede periode is ook voor de Japanse Anemoon het voorjaar. In het voorjaar worden alle bladeren die dor en oud zijn tot aan de bodem afgeknipt. Zo creëer je ruimte en licht voor de nieuwe bladeren en bloemen.

Dit is alles wat er te vertellen valt over het snoeien van de Herfstanemoon en alle andere Anemonen. In het najaar de bloemen snoeien en in het voorjaar de bladeren.

Wil je de Anemoon in de winter overhouden, lees dan onze blog over de Anemoon in de winter en kijk of die van jouw winterhard is!

Veel succes met de Anemonen!

Ger

De natuur en tuin heeft altijd mijn interesse gehad. Ik loop graag in de natuur en ben vaak in tuinen te vinden en aan het wroeten in de aarde. Mijn interesse in planten en bomen heeft er voor gezorgd dat ik kennis over planten heb vergaard en vaardigheden over het onderhoud eigen heb gemaakt. Zoekend naar antwoorden gaf Google mij niet direct de juiste antwoorden. Vandaar deze blog; het antwoord op uw vragen over kamerplanten, buitenplanten, onkruid, ....kortom alles met wortels.

Nieuwe artikelen