Monstera Deliciosa Kopen

Monstera Deliciosa kopen

Het is logisch dat de meest populaire kamerplanten vaak de planten zijn met een opvallend uiterlijk. Niet zo gek dus dat de Monstera een veel voorkomende plant in de huiskamer is. Ook in de de mode- en kunstwereld is zij een bron van inspiratie: ze werkt namelijk ook prima als decoratieve roomdivider en levende luchtzuiveringsinstallatie, voor diegenen die wat frisse lucht en privacy kunnen gebruiken. Dus een Monstera Deliciosa kopen verrijkt elke kamer.

monstera kopen

De Monstera heeft opvallende, ongelijke inhammen in het blad. Dit is dan ook precies de reden dat we de Monstera ook wel de gatenplant noemen.

Deze plant komt van origine uit Midden- en Zuid Amerika. Daar groeit zij in het regenwoud langs de reusachtige bomen omhoog en kan zij bladeren krijgen tot wel een meter lang!

De grootte bereikt ze in het wild vrij snel – ze is namelijk naast decoratief ook nog eens een snelle groeier. In jouw huiskamer kan de Monstera zo’n anderhalf tot 2 meter hoog, met bladeren tot 50 centimeter, zeker wel halen. Zo heb je in een korte tijd een mooie, grote plant in huis! Wanneer je een Monstera deliciosa wilt kopen staat hieronder beschreven hoe je deze kunt verzorgen.

Monstera Verzorging

De Monstera groeit van oorsprong in het regenwoud en heeft in de huiskamer echt verzorging nodig. Kort samengevat bestaat dat uit:

  • Geef 2 keer per week water op de aarde.
  • Er mag 1 keer per week plantenvoeding gegeven worden.
  • De Monstera moet in een warme kamer staan.
  • Deze plant houdt van licht maar geen direct zonlicht.
  • De Monstera kan je opbinden aan een mos stok als de plant te groot wordt. 

Monstera Water Geven

De Monstera is veel vocht gewend in het oerwoud en heeft dus in de kamer ook veel vocht nodig. Geef de plant dan ook twee keer per week water. Laat de grond niet uitdrogen maar houd deze vochtig, maar ook weer niet te nat. Als de plant te veel waterkrijgt kan wortelrot optreden met alle gevolgen van dien. Als je weet dat je in de kamer een lage luchtvochtigheid heb is het aan te raden iets meer water te geven.

Monstera Licht

De plant groeit in de vrije natuur op de grond van het regenwoud en vangt dus geen direct zonlicht. Ook in de huiskamer plaats je de Monstera niet in de volle zon. De volle zon laat de bladeren bruin kleuren, ze verbranden en dat komt de schoonheid van de Monstera niet ten goede.

De plant heeft wel veel licht nodig maar vermijd direct zonlicht. Drie meter vanaf het raam in het zuiden en op de vensterbank in het oosten, noorden en westen van een kamer.

De plant groeit naar het zonlicht toe. Ik raad je aan de plant te draaien wanneer je deze water geeft. Zo krijg je een mooie rechte Monstera met aan alle kanten bladeren.


Monstera Voeding

Je moet dus weten, dat de bovengenoemde heer, wanneer hij op zijn gemak was (wat meestal het hele jaar door was), zich met zo’n vurigheid en gretigheid overgaf aan het lezen van ridderboeken dat hij de uitoefening van zijn veldsporten en zelfs het beheer van zijn eigendommen bijna volledig verwaarloosde; en op zo’n hoogte ging zijn gretigheid en verliefdheid zo ver dat hij vele hectaren tillageland verkocht om ridderboeken te kopen om te lezen, en bracht hij er zoveel mogelijk mee naar huis als hij maar kon krijgen.

Monstera Buiten

Maar er waren er geen die hij zo goed vond als die van de beroemde Feliciano de Silva’s compositie, want hun luciditeit van stijl en ingewikkelde verwaandheid waren als parels in zijn ogen, vooral toen hij in zijn lezing kwam over hofmakerij en kartelvorming, waar hij vaak passages vond als “de reden van de onredelijkheid waarmee mijn verstand wordt gekweld, verzwakt mijn verstand zo dat ik met rede over uw schoonheid mompel;” of opnieuw, “de hoge hemelen geven u het verdienen van het dessert die uw grootheid verdient”.

Monstera Blad

Een blad van de Monstera kan wel 60 centimeter groot worden. Dit gebeurt alleen bij een optimale verzorging. Een nieuw blad schiet als een speerpunt omhoog vanuit de onderkant van een bestaand blad.

Monstera Geen Gaten

Soms kan een Monstera bladeren geven zonder gaten. Als dit het geval is dan krijgt de plant niet de juiste verzorging. Hij staat te koud of te warm, krijgt te weinig of te veel water of misschien helemaal geen voeding.

Zoek dus even uit wat niet juist is, pas het dan aan en na verloop van tijd zal je zien dat er weer bladeren komen met gaten.

Monstera Bruin Blad

Al het blad bruine randen krijgt dan is dit een teken dat de plant te veel water krijgt. Steek even een vinger diep in de aarde en voel.

Het bruine blad kan je het beste wegknippen dan kan de plant energie geven aan de mooie bladeren.

Monstera Mos Stok Plaatsen

Een mos stok gebruiken we om de Monstera op te binden.

Dit opbinden moet voorzichtig gebeuren anders beschadigen we de plant en de aanwezige luchtwortels.

Zorg ervoor dat je ook opbind draad hebt om de plant aan de mos stok te binden.

Kies zorgvuldig welk aftakking je gaat plaatsen tegen de mos stok. Dit moet kunnen gebeuren zonder al te veel druk. De plant zou dan beschadigd kunnen worden met als gevolg dat er ziektes kunnen uitbreken bij de beschadigde delen of dit deel zou af kunnen sterven.  

Bind de Monstera nu voorzichtig vast aan de mos stok en kijk of je het gewenste resultaat hebt bereikt.

Als dat zo is dan kan je weer een tijdje vooruit.

Ger

De natuur en tuin heeft altijd mijn interesse gehad. Ik loop graag in de natuur en ben vaak in tuinen te vinden en aan het wroeten in de aarde. Mijn interesse in planten en bomen heeft er voor gezorgd dat ik kennis over planten heb vergaard en vaardigheden over het onderhoud eigen heb gemaakt. Zoekend naar antwoorden gaf Google mij niet direct de juiste antwoorden. Vandaar deze blog; het antwoord op uw vragen over kamerplanten, buitenplanten, onkruid, ....kortom alles met wortels.

Nieuwe artikelen