15 x Mooie Kamerplanten Volle Zon, Groot En Klein

kamerplanten volle zon

Planten hebben een voorkeur voor een bepaalde standplaats. Of in de schaduw, veel licht maar niet in de volle zon of juist wel in de volle zon. Dit zijn de drie basis plaatsen voor een kamerplant. Dit artikel gaat over kamerplanten in de volle zon. Het zijn sterke planten die in de natuur ook in de volle zon staan. Als je aan kamerplanten in de volle zon denkt, denk je al snel aan cactussen. Daarnaast is er ook een andere groep kamerplanten die in de volle zon kan staan. Onderstaand onze lijst van kamerplanten voor inde volle zon.

1. Mangave

De eerste in de lijst van kamerplanten volle zon is de Mangave. Deze plant is een vetplant en heeft dikke bladeren die vol vocht zitten. Niet alleen in de woonkamer doet deze plant het goed, ook op een terras of balkon zal deze plant goed groeien.

Een plaatsje in de zon en de Mangave voelt zich heel goed. De plant is niet winterhard, dus als je deze op het balkon of terras plaatst moet je de plant in de winter naar binnen halen. In de zomer geef je de Mangave 1 keer per week water en in de winterperiode 1 keer per maand.

Ben jij op zoek naar een kamerplant in de volle zon? Kijk dan zeker eens op de webshop van Fleur.nl. Dat is een van de grootste planten webshops in Nederland. Op hun website vind je een uitgebreid aanbod kamerplanten voor in de volle zon tegen hele scherpe prijzen en alle planten zijn vers van de kweker. Klik hier om te zien wat ze voor jou in huis hebben!

2. Aloe Vera

De Aloe komt heel veel voor in Midden-Amerika zoals Mexico en is ook weer een echte vetplant. Ook de Aloe heeft dikke bladeren vol met water en regelt zijn eigen vochthuishouding. Ook de Aloe is verzot op de zon dus een plaatsje in de volle zon is wel zo prettig.

aloe vera

1 keer in de week water geven is voldoende en het is niet erg als de aarde opdroogt.

3. Aloë Arborescens

Ook dit is weer een verplant, niet zo verwonderlijk want vetplanten kunnen in de volle zon staan. Deze Aloë komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika is is verzot op de zon. De dikke bladeren nemen heel veel vocht op dus regelt ook deze plant zijn eigen vochthuishouding.

1 keer per week water geven is ook hier weer voldoende en de grond mag opdrogen.

Als je de plant buiten neerzet moet je deze wel in de winter naar binnen halen, want ze zijn niet winterhard. De bladeren die vol met vocht zitten zullen bevriezen.

4. Wagner palm

Deze plant komt in de natuur voor in het Himalayagebergte. De plant heeft stevige grote bladeren die wel tegen een stootje kunnen. De bladeren nemen uiteindelijk een mooie waaier vorm aan. Deze plant kan je plaatsen in de schaduw, half-schaduw of de volle zon en de plant kan heel groot worden.

wagner palm

In de vrije natuur worden ze tot wel 6 meter hoog. In de woonkamer zal dat echter niet gebeuren, maar 2 meter moet haalbaar zijn. Daarnaast kan je de plant buiten plaatsen of gewoon in de woonkamer. Geef de Wagner palm 1 keer per week water, hier heeft hij genoeg aan.

5. Musa / Banananplant

De volgende in de lijst van kamerplanten volle zon is de bananenplant oftewel de Musa. Een gewone Musa kan heel groot worden ( tot wel 4 -6 meter) en is dan ook niet echt geschikt voor een kamerplant. De dwerg Musa is juist uitermate geschikt als kamerplant en heel decoratief.

De grote mooie groene bladeren zijn een echte blikvanger. De plant kan tegen de volle zon maar heeft wel veel water nodig. De grote bladeren verdampen namelijk heel veel water, dus geeft de Musa twee keer per week water.

6. Sansevieria

De Sansevieria is er in heel veel soorten. Het kenmerk van deze plant is dat de plant bestaat uit alleen maar bladeren die (meestal) recht omhoog groeien. Ook de Sansevieria kan heel veel zonlicht verdragen, echter in de hete zomer met alle dagen veel zonlicht is ook weer niet goed.

Sansevieria kopen

Verplaats de Sansevieria dan een stukje naar achteren, de kamer in. De Sansevieria heeft niet veel water nodig, 1 keer per week is voldoende en de grond mag uitdrogen.

7. Strelitzia Nicolai

De Strelitzia is een hele mooie decoratieve plant, die ook heel groot kan worden. Het is een snelle groeier die veel water nodig heeft. De Strelitzia is geen brede plant, de plant groeit voornamelijk in de hoogte en kan wel 3 meter hoog worden.

In de zomermaanden heeft de plant veel water nodig en in de winter kan je volstaan met 1 keer per week. En zet deze kamerplant vooral in de volle zon, het zal hem goed doen.

8. Olifantspoot

Ik vind dit een hele grappige plant met zijn stevige stam en sprieten boven op de stam (net alsof het haar niet gekamd is). De dikke stevige stam is de plaats waar de olifantspoot het water in opslaat. Deze plant kan dus wel een paar dagen zonder vocht en staat het liefst in de volle zon. Kleine planten hebben 3,5 jaar in de kwekerij gestaan terwijl grote planten pas na 15 jaar de kwekerij verlaten.

Sterke kamerplanten weinig licht

Zorg ervoor dat de bladeren vrij kunnen hangen, want als ze in aanraking komen met een muur danzullen deuiteinde bruin worden.

9. Zamioculcas / Emeraldpalm

Dit is een leuke gezellige plant niet niet veel aandacht vereist, dus een makkelijke plant voor op kantoor of voor studenten. Geef de plant weinig water en de standplaats maak niet zo uit, dus de in de zon is geen probleem.

Het is een makkelijke plant die eigenlijk in elk interieur past, van modern tot klassiek en alles wat er tussen invalt.

10. Zinkvaren / Phlebodium

De volgende in de lijst van kamerplanten volle zon is een hangplant, namelijk de zinkvaren.

“De Blue star groeit in de natuur, in de boomtoppen van diverse oerwouden, als epifyt. In de moerassen van Florida komt de Phlebodium vaak hoog in de bomen voor. De Blue Star behoort tot de varen familie. In het wild kan deze kamerplant een meter hoog worden. Echter, is de kans heel klein dat de Blue Star woonkamervariant dit zal bereiken.

De Phlebodium , ook wel Zinkvaren of Blauwvaren genoemd, behoort tot de varens. Deze planten staan graag in een plek zonder direct zonlicht maar wel op een lichte plaats. Deze varen houdt van een hoge luchtvochtigheid om zich heen dus je mag gerust regelmatig sproeien.

11. Cactus Erecta

De volgende in de lijst van kamerplanten volle zon is de Cactus Erecta. Deze stoere plant komt oorspronkelijk uit Argentinië is niet niet bang voor de volle zon. De cactus heeft niet veel water nodig, want water is opgeslagen in de stam.

Daarnaast heeft de cactus geen bladeren en verdampt deze dus ook weinig water. Vandaar dat deze plant het goed doet in de volle zon. Deze cactus is daarnaast winterhard tot ongeveer -7 graden. Dus ook op het balkon kan deze cactus staan.

12. Yucca / Palmlelie

De Yucca is wel een heel bekende kamerplant voor in de volle zon. In de natuur kan deze plant heel groot worden.In de woonkamer kan deze plant wel 1,5 meter hoog worden, je moet er dus wel de ruimte voor hebben. In de vrije natuur komt deze plant voor in Mexico en Texas in de woonkamer wil deze plant een zonnige plaats.

yucca

Daarnaast 1 keer per week water geven en de plant gaat zijn best doen om heel groot te worden. Het weinig water dat deze plant krijgt slaat de plant op in de bladeren. Voor huisdieren is deze plant minder geschrikt, want hij is lichtgiftig.

13. Aocasia / Olifantsoor

De volgende in de lijst van kamerplanten volle zon is de Alocasia. Er zijn heel veel soorten Alocasia’s in de vrije natuur en te koop. Ze hebben verschillende kleuren en verschillende bladeren maar de verzorging blijft gelijk, namelijk een lichte standplaats en 2 keer per week water geven. De grond van de Alocasia mag niet uitdrogen.

Het zijn prachtige planten met hele grote bladeren die mooie nerven hebben. De vorm van het blad lijkt op een olifantsoor. Vandaar zijn bijnaam; olifantsoor.

14. Koraalcactus / Rhipsalis

Deze mooie vetplant is de volgende in de lijst van kamerplanten volle zon. Het is een vetplant en deze hebben over het algemeen weinig verzorgen nodig. Zo ook de koraalcactus. Een lichte standplaats en 1 keer per week water is wat deze cactus nodig heeft.

Zo zal de koraalcactus langzaam maar gestaagd groeien en een hele mooie hangplant worden. Geeft de plant wel een rustige plaats waar hij ook rustig kan groeien.

15. Zuilcactus / Neocardinasia Herzogiana

Deze cactus is in de vrije natuur vooral te vinden in Bolivia, daar groeit de cactus op de berghellingen en in de volle zon natuurlijk. In de vrije natuur kan deze cactus uitgroeien tot een boom van wel 6 meter hoog. Dat zal in een huiskamer situatie echter niet gebeuren.

Neemt niet weg dat het een hele leuke aanvulling is op de kamerplanten met bladeren. De cactus slaat het vocht wat hij krijgt op in de stam. De cactus heeft dus zijn eigen wateropslag en heeft zodoende 1 keer per week water nodig. En plaats deze kamerplant in de volle zon, dat zal hem goed doen!

Ger

De natuur en tuin heeft altijd mijn interesse gehad. Ik loop graag in de natuur en ben vaak in tuinen te vinden en aan het wroeten in de aarde. Mijn interesse in planten en bomen heeft er voor gezorgd dat ik kennis over planten heb vergaard en vaardigheden over het onderhoud eigen heb gemaakt. Zoekend naar antwoorden gaf Google mij niet direct de juiste antwoorden. Vandaar deze blog; het antwoord op uw vragen over kamerplanten, buitenplanten, onkruid, ....kortom alles met wortels.

Nieuwe artikelen