Sansevieria Kopen. Vele soorten en maten!

Sansevieria kopen

De Sanseveria is een decoratieve plant en is een ontzettend prettige toevoeging aan elke kamer: hij neemt amper plek in én zuivert de lucht in huis. Dit betekent dat hij niet alleen CO2 omzet in zuurstof, maar dat hij ook allerlei schadelijke stoffen uit de lucht haalt. Ook zorgt hij voor een verbeterde luchtvochtigheid in huis. Een heel fijn plantje dus, voor als je een kamer hebt met wat minder ventilatie.
Bekijk hier alle soorten Sanseveria’s die je in onze webshop kunt kopen!

sansevieria kopen

Deze plant heet ook wel de vrouwentong, omdat sommigen vinden dat deze plant door de puntige vorm op een tong lijkt. Wijzelf zien dit niet helemaal en houden het daarom maar gewoon op de Sanseveria!

De Sanseveria komt in veel verschillende soorten. De Sanseveria’s in onze webshop komen ook nog een met Fair Flora Label, zodat je zeker weet dat de planten eerlijk zijn geproduceerd.

Qua verzorging is dit echt een makkie: de Sanseveria kan best wel even zonder water en stelt niet veel eisen aan zijn standplaats. Een perfecte plant dus voor iemand die vaak een periode weg is van huis, of voor de student die wel wat groen wil, maar niet zoveel interesse heeft in de verzorging.

Qua standplaats is het wel zo dat hoe meer licht de plant opvangt, hoe lichter de bladeren worden. Daarom is het vaak mooier om de plant wat meer in de halfschaduw te zetten. Zo behouden de bladeren hun diepe kleuren. Maar goed, dat is verder aan jou. 

Ben jij op zoek naar een sansevieria? Kijk dan zeker eens op de webshop van Fleur.nl. Dat is een van de grootste planten webshops in Nederland. Op hun website vind je een uitgebreid aanbod sansevieria’s tegen hele scherpe prijzen en alle planten zijn vers van de kweker. Klik hier om te zien wat ze voor jou in huis hebben!

Sansevieria Verzorging

De sanseveria is een plant die aan warmte gewend is en die in vele soorten voorkomt. Denk aan de Straight, Cylindrica, Fernwood en Laurentii en Zaylanica. Deze verschillende soorten hebben gelukkig wel allemaal dezelfde verzorging nodig:

  • Zet de plant op een plaats met veel zonlicht, geen direct zonlicht.
  • Pas water geven als de grond is opgedroogd, in de zomer 1 keer in de 2 weken. In de winter 1 keer in de 6 weken.
  • De plant heeft geen extra voeding nodig.
  • De Sanseveria hoef je niet te snoeien.

Sansevieria Standplaats

Deze plant is verzot op licht, maar niet het volle zonlicht. Dat moet ook wel , want de Sanseveria komt in de natuur voor in de woestijn en is dus aan veel licht gewend. Zet de plant daarom dicht bij het raam maar niet in het volle zonlicht. 4 meter van het raam is vaak al te ver weg om voldoende zonlicht te pakken. Je zult ook zien dat de bladeren donker worden – hoe dichter bij het raam hoe lichter de bladeren.

Sansevieria Voeding

De Sanseveria is geen snelle groeier en heeft niet veel water nodig. De plant is gewend aan een omgeving die soms best extreem kan zijn. Hierdoor is de plant sterk en heeft deze geen voeding nodig. Ook in de winter, wanneer de plant in rust is heeft deze geen voeding nodig.

Wanneer je voor je gevoel toch een beetje voeding wil geven neem dan cactusvoeding neem minder dan de aangegeven dosering die op de verpakking staat. Geef niet te veel maar heel weinig voeding en doe dit dan alleen in de zomer. In de wintermaanden geen voeding geven.


Sansevieria Water Geven

De plant groeit heel langzaam en heeft dus niet veel water nodig. Ook dit komt weer omdat in de woestijn natuurlijk niet veel water beschikbaar is. Het best is om de aarde in de pot goed uit te laten drogen en daarna een beetje water te geven.

Nog een gelukje: deze plant is haast niet dood te krijgen. Dit kan eigenlijk alleen gebeuren als je de plant te veel water te geeft. Hierdoor gaan de wortels rotten en kan de plant geen water en voeding opnemen. In de winter kun je deze plant zelfs 6 tot 8 weken geen water te geven. In de lente en zomer, wanneer de plant groeit kan eens in de twee weken water gegeven worden. Dit is echt al voldoende.

De Sanseveria is gewend aan droge lucht dus sproeien in niet noodzakelijk. Wel kan je af en toe de plant afspoelen en het stof verwijderen. Zo zijn alle receptoren weer lekker vrij om dat vele licht op te vangen!

Sansevieria Verpotten

Zoals gezegd: de Sanseveria is echt een makkelijke plant in het onderhoud. De plant vindt het zelfs niet erg als hij in een te kleine pot staat. Echter is het soms fijn om de plant even te verpotten en te voorzien van nieuwe aarde en een nieuwe pot.

Wanneer we de plant wel moeten verpotten, is als de plant wortelrot heeft. Doen we dit dan niet dan gaat de plant onherroepelijk dood.

Haal de plant voorzichtig uit de pot en zet deze op een laagje nieuwe aarde in de nieuwe pot. Verrotte wortels kun je voelen – deze zijn namelijk heel zacht. Knip deze dan ook weg met een scherpe schaar.

Zijn de wortels niet verrot, laat het wortelgestel dan intact en plaats de kluit op de nieuwe aarde. Vul nu de pot met de verse aarde. Geef na het verpotten geen water, maar laat de plant rusten. Wanneer de grond voor de eerste keer goed uitgedroogd is kan weer water gegeven worden.

Sansevieria Snoeien

De Sanseveria hoeft niet gesnoeid te worden. Zijn er lelijke bladeren of bladeren die niet recht omhoog groeien, dan kan je deze verwijderen door ze onderaan af te snijden. Wanneer het niet noodzakelijk is kun je deze plant het beste gewoon lekker laten groeien.

Eline

Ik ben iemand die graag zo duurzaam mogelijk leeft en de natuur graag een handje helpt. Als gevolg is het natuurlijk niet gek dat ik ook veel bezig ben met het verzorgen van plantjes. Omdat ik het liefste ook anderen help de natuur te waarderen schrijf ik meerdere keren per week op Fleur & Flower. Daarnaast schrijf ik op mijn blog Ecolien over hoe een duurzaam en plantaardig leven geleid kan worden.

Nieuwe artikelen