15 x Niet Giftige Planten Voor Honden!


Niet giftige planten voor honden
Deel deze blog via:

Honden en niet giftige planten voor honden in je huis is een veilig gevoel. Er zijn genoeg kamerplanten die giftig zijn voor honden, ze kunnen er ziek van worden en in sommige gevallen zelfs erger. Je wilt jou kameraad(je) een veilige omgeving geven waarin alles veilig is. Dat kan je doen door helemaal geen kamerplanten in je huis te zetten, maar planten in je huis is ook wel leuk. En er zijn genoeg planten die niet giftig zijn voor honden. Vandaar deze top 15 van niet giftige planten voor honden. Zo kan je makkelijk een keuze maken als je een nieuwe kamerplant wilt kopen.

Oudere honden zullen niet zo snel van planten eten, maar jonge speelse honden willen nog wel eens in een plant happen. En dat is helemaal niet erg als je de juiste planten in huis hebt staan, niet giftige planten voor honden. Wij hebben er een top 15 van gemaakt.

1. Varen

Varens zijn stevige en sterke planten die wel wat kunnen verdragen. Gelukkig is deze mooie wilde plant veilig voor honden. Puppies willen nog wel eens spelen met de wilde bos bladeren. Plaats de varen dan op een hoge plaats waar de hond niet bij kan komen. Zo wordt het ook geen rommeltje in huis. Op plaats de varen in je tuin of op het balkon, want het zijn binnen- en buitenplanten.

varen kantvriendelijke planten

Laat de kluit van de varen niet uitdrogen en geef regelmatig water. De plant heeft weinig licht nodig en doet het goed op een donkere plaats. Daarom kom je de varen ook vaak tegen in bijvoorbeeld de badkamer.

Ben jij op zoek naar een niet giftige plant? Kijk dan zeker eens op de webshop van Fleur.nl. Dat is een van de grootste planten webshops in Nederland. Op hun website vind je een uitgebreid aanbod niet giftige planten tegen hele scherpe prijzen en alle planten zijn vers van de kweker. Klik hier om te zien wat ze voor jou in huis hebben!

2. Palm (Cycas Palm is een uitzondering)

De enige palm die niet veilig is voor honden is de Cycas palm, verder zijn alle palmen geen probleem met honden. Zo blijven er gelukkig genoeg soorten over die je in je huiskamer kunt plaatsen.

Cycas palm
Cycas palm is giftig

Zet de palm neer op een plaats met veel zonlicht maar geen direct zonlicht, want dan kunnen de bladeren geel worden. Palmen houden van vochtige grond dus regelmatig water geven en de grond niet op laten drogen.

De sprieten van de palm zijn voor een hond soms lekker om tegen aan te lopen. Hou hier dus rekening mee.

3. Beaucarnea (Olifantspoot)

De volgen plant in de lijst van niet giftige planten voor honden is de Beaucarnea oftewel de Olifantspoot. Dit is echt een hele makkelijke plant en ook een karakteristieke plant. De verzorging is minimaal, gewoon weinig water geven, want de knol zit vol met water.

Sterke kamerplanten weinig licht

Ook de volle zon is voor de olifantspoot geen probleem en op de vensterbank kan je deze plant dus heel goed plaatsen. Af en toe worden een paar bladeren bruin, die kan je gewoon verwijderen. Geeft niks, want er komen snel weer nieuwe voor in de plaats.

De sprieten van de plant zijn een leuk speeltje voor sommige honden en dat vinden we niet erg. De plant is sterk genoeg en zal deze aanval wel overleven.

4. Bromelia

De kleuren van de Bromelia zijn een aanwinst in elke woonkamer. Het is dé tropische plant bij uitstek en is in vele kleuren verkrijgbaar.

bromelia

Het watergeven van de bromelia gaat op een bijzondere manier. Je geeft het water namelijk in de kelkwaar de bloem zal groeien. In de natuur wordt het regenwater opgevangen door de bladeren en verzamelt in de kelk. Af en toe mag je de grond ook een beetje water geven, maar zeker niet te vaak en te veel.

De plant kan op een lichte plaats staan maar niet in de volle zon. De bladeren zijn vaak een beetje gekarteld dus de meeste katten blijven hier wel vanaf.

5. Kwartjesplant

De volgende in de lijst van niet giftige planten voor honden is de kwartjesplant. Deze plant heet ook wel de gietijzeren plant, omdat de plant onverwoestbaar is. De kwartjesplant heeft stevig, groene bladeren. Voor de verzorging heeft de plant niet veel zonlicht nodig, een donkerhoekje in je kamer is perfect voor de kwartjesplant. Ook een iets koelere plaats is geen probleem.

Sterke kamerplanten

Deze plant is zo sterk dat het een ideale plant is als er honden in huis zijn.

6. Graslelie

Graslelies zijn er in vele soorten en maten. Lees hiervoor onze blog over de verschillende soorten graslelies. Het verschil zit in de kleuren bladeren en de strepen van de bladeren. Je ziet het vanzelf als je plant met liefde verzorgd is, de plant zal dan hangsprieten geven die je eventueel weer kunt stekken in een glas met water. Je kan de plant gewoon in een pot zetten, maar ook opkweken als een hangplant. De sprieten laat je dan aan de plant zitten.

Graslelie Chlorophytum

De graslelie heeft veel water nodig en de grond moet altijd vochtig zijn. Wanneer je de graslelie in een hangpot plaats en deze op een hoge kast neer zet dan komt je hond er niet aan. De plant heeft niet veel licht nodig dus hoog op een kast is geen probleem.

Een schaduwrijke plaats is voor de graslelie geen probleem. Bekijk onze lijst van schaduwrijke planten. De graslelie heeft ook een plaatsje in deze lijst.

7. Peperomia

Peperomia’s zijn er ook in veel verschillende soorten en maten, en vriendelijk voor honden Eer zijn heel veel verschillende soorten peperomia te koop in de winkel. Verschillende kleuren, verschillende bladeren en van groot tot klein. Er zit er dus vast wel eentje voor je bij!

De plant kan je het beste niet op de vensterbank plaatsen, maar ergens op een plaats waar geen direct zonlicht is. Van te veel zonlicht worden de bladeren bruin. Verder zal de plant niet je hond uitdagen. Het heeft geen wilde sprieten of iets dergelijks, maar wel mooi bladeren.

8. Calathea

De volgende in de lijst van niet giftige planten voor honden is de Calanthea. De calathea is tegenwoordig een hele populaire kamerplant. Dat is niet zo verwonderlijk, want er zijn vele soorten calathea’s die allemaal een ander vorm en kleur van blad hebben.

De calathea is wel verzot op water dus twee keer in de week water geven moet wel gebeuren. De grond mag niet opdrogen. In de wintermaanden geef je maar 1 keer per week water omdat de plant dan in rust is.

De calathea heeft niet veellicht nodig om te groeien met een plaats in de schaduw is de plant al blij. Ook in de badkamer is een goede plaats te vinden voor de calathea. De vochtige omgeving zal hem goed doen.

9. Bananenplant (Musa)

Een hele grote plant in de huiskamer is ook wel eens leuk. Het is dan een echte blikvanger. De Musa is zo een grote plant! Bananenplanten kan je heel goed in de huiskamer laten groeien, ze zullen echter geen bananen geven omdat de huiselijke omstandigheden anders zijn dan de tropen.

Het kan voorkomen dat de bladeren van de Musa geel worden. Verplaats de plant dan naar een plaats met minder direct zonlicht. Het jammere is dat de gele bladeren niet meer bijtrekken, ze blijven geel want de bladeren zijn beschadigd.

De bananenplant heeft best wel vel water nodig, de grond moet namelijk vochtig blijven. Kortom het een een mooie decoratieve plant die in elk huis een plaatsje verdient.

10. Orchidee

De lijst met niet giftige planten voor honden is niet compleet zonder de orchidee. Er zijn echt heel veel soorten orchideeën.Allemaal hebben ze andere kleuren en andere bloemen, de juiste kiezen kan dan best lastig zijn. Ze zijn meestal wel een sieraad in je huiskamer.

orchidee verzorging

De orchidee heeft over het algemeen weinig water nodig. Een keer in de 5-7 dagen in de zomer en een keer in de 10-12 dagen in de winterperiode.

Wanneer de orchidee te veel water krijgt kan wortelrot optreden. Wij hebben een blog geschreven over hoe je wortelrot tegen kunt gaan en wat je moet doen als je plant al wortelrot heeft.

Net als de Musa kunnen de bladeren geel/bruinig worden. De orchidee krijgt dan te veel zonlicht. Verplaats de orchidee dan naar een plek met veel zonlicht maar geen direct licht.

11. Sedum morganianum

De Sedum morganianumele is echt een hele mooie cactus, wel een kwetsbare cactus. Honden zullen echter weinig tot geen interesse hebben in deze plant. De plant is mooi en karakteristiek en is een aanwinst voor elke kamer. Honden blijven meestal wel van deze plant af. Hij heeft namelijk geen uitdagende bladeren maar kleine bol-achtige blaadjes.

Sedum morganianum Niet Giftige Planten Voor honden

Geef de plant wel rust en ruimte om te groeien. Dan zal het een hele volle plant worden. Zet de plant neer op een rustige plaats of hang de plant op aan het plafond. Iets meer werk maar de plant krijgt de kans om heel rustig te groeien en mooi te worden. De Sedum morganianum heeft wel licht nodig maar niet te veel direct zonlicht. Veel water heeft de plant niet nodig, een keer in de maand is al voldoende.

12. Lidcactus

Cactussen vormen over het algemeen geen uitdaging voor cactussen. Een van de mooiste en kleurrijkste cactussen is de lidcactus. Deze cactus kan in een huiskamer heel uitbundig groeien en bloeien.

lidcatus  niet giftige planten voor honden

De verzorging van de Lidcactus is echter anders dan van andere cactussen. Deze cactus heeft namelijk wel veel water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is en laat deze niet uitdrogen. Het is een beetje eentonig, maar ook deze plant doet het slecht in direct zonlicht. Een plaats in de half schaduw is voor de Sedum morganianum de beste plaats.

De kartelige bladeren zorgen ervoor dat je hond meestal wel van deze plant afblijft.

13. Kaaps Viooltje

De volgende plant van niet giftige planten voor honden is het lieve Kaaps viooltje. Het leuke van het Kaaps viooltje is dan deze plant altijd bloemen geeft. Daarnaast wordt de plant niet groot, dus er is altijd wel een plaatsje te vinden voor deze plant. De bladeren zijn trouwens donzig zacht.

Niet Giftige Planten Voor honden kaaps viooltje

Ook het Kaaps viooltje niet in direct zonlicht plaatsen, want ook dan worden de bladeren geel. Laat de grond tussen twee water geef beurten opdrogen. Bij een goede verzorging zal deze plant weelderig bloeien.

14. Bamboe

Alhoewel Bamboe in de vrije natuur heel groot kan worden, blijft bamboe in de huiskamer relatief klein, maar wel ontzettend decoratief. Er zijn heel veel soorten Bamboe in de vrije natuur te vinden. Voor de huiskamer worden ze speciaal al gekweekt en soms ook nog in bijzondere vormen.

bamboe

Bamboe komt oorspronkelijk uit een vochtige omgeving en daarom heeft de plant veel water nodig. Ook nu weer niet in direct zonlicht plaatsen maar wel op een plaats met veel licht.

15. Zebra cactus (Haworthia fasciata)

De laatste plant in de lijst van niet giftige planten voor honden is de Zebra cactus. Dit is een sprietige cactus en heeft qua vorm veel weg van de Aloe Vera.

Niet Giftige Planten Voor honden Zebracactus (Haworthia fasciata)

Cactussen zijn makkelijk in de verzorging en zo is het ook met de Haworthia fasciata. Je hebt er haast geen omkijken naar. Tussen twee water geef beurten moet de grond opgedroogd zij. Dus niet te veel water geven.

Het is een fijne sterke plant die wel tegen een stootje kan, dus geen probleem met honden.

Dit was de laatste plant in ons overzicht van niet giftige planten voor honden. Er zijn er genoeg, dus maak je keuze en fleur je kamer op of geef een plant cadeau.

DISCLAIMER: de inhoud van deze pagina is geen medisch advies. Het gevaar verschilt per situatie. Het is daarom belangrijk om altijd de arts te raadplegen wanneer een giftige plant is gegeten en/of aangeraakt.

Ger

De natuur en tuin heeft altijd mijn interesse gehad. Ik loop graag in de natuur en ben vaak in tuinen te vinden en aan het wroeten in de aarde. Mijn interesse in planten en bomen heeft er voor gezorgd dat ik kennis over planten heb vergaard en vaardigheden over het onderhoud eigen heb gemaakt. Zoekend naar antwoorden gaf Google mij niet direct de juiste antwoorden. Vandaar deze blog; het antwoord op uw vragen over kamerplanten, buitenplanten, onkruid, ....kortom alles met wortels.

Nieuwe artikelen