10 × Groenblijvende Bomen En Struiken Tegen Inkijk!

Hoge planten buiten

Niets zo vervelend wanneer je het gevoel hebt bekeken te kunnen worden in de tuin. Dan is een boom of hoge struik toch wel een oplossing. En deze zijn er. Er zijn langzaam groeiende bomen die je al hoog kunt planten en je hebt snel groeiende struiken. Je kunt kiezen uit de lijst groenblijvende bomen tegen inkijk die wij voor jou hebben samengesteld. Er is keuze en kleur genoeg!

Ben jij op zoek naar een bomen of struiken die groenblijvend zijn? Tuinplant.nl is één van de grootste tuinplanten webshops in Nederland! Op hun website vind je een uitgebreid aanbod van groenblijvende bomen en struiken, tegen hele scherpe prijzen en alles vers van de kweker!

1. Glansmispel ‘Red Robin’

Groenblijvende bomen
Glansmispel ‘Red Robin’

Deze leuke Glansmispel kan is er in een struik en boom vorm. De struik wordt ongeveer 140 centimeter hoog en de boom ongeveer 2 meter hoog. Het is maar net waar jij wilt dat de struik of boom de opening in de tuin wilt dichten. Dus heb je inkijk van de buren vanaf de eerste etage, dan is een boom wellicht een goed idee. Heb je inkijk vanuit de tuin van de buren dan kan deze Glansmispel in struik vorm ook erg leuk zijn.

De Glansmispel krijgt in het voorjaar nieuwe blaadjes die rood kleuren. Naar mater deze ouder worden kleuren de bladeren groen. Er blijven dus altijd bladeren aan deze struik of boom zitten.

2. Hulst

Groenblijvende bomen
Hulst

Hulst is een prachtige struik die hoog kan worden. Je kunt de struik snoeien zodat deze de gewenste hoogte blijft behouden. De bladeren zijn donkergroen van kleur en zien er wat leerachtig uit. Ze bevatten wel stekeltjes, dus draag handschoenen wanneer je gaat snoeien. In het najaar zijn rode of gele bessen van deze Hulst een aanwinst zijn voor de tuin. Let er wel op dat je een vrouwelijk Hulst koopt. Een mannelijke geeft geen bessen. Ook hulst zal zijn bladeren vasthouden in de winter, dus hij is zeker wintergroen!

3. Laurierkers

Groenblijvende bomen
Laurierkers

De Laurierkers is een struik die je ook kunt laten uitgroeien tot boom. De struik bloeit vanaf april tot en met mei en de bloemen zijn opvallend en wit. Ook in de winter behoudt deze struik zijn bladeren, dus je hebt nooit inkijk. Je kan deze struik makkelijk snoeien. Dit kun je het best met de hand doen, tak voor tak, anders snoei je de bladeren door en krijg je bruine randen aan de bladeren. Dat is geen mooi gezicht, terwijl de bladeren zo prachtig groen zijn.

De struik staat graag in het zonnetje, maar mag ook in lichte schaduw. Zet de Laurierkers niet in zware grond, zoals een kleigrond, daar zal hij niet goed in groeien.

4. Taxus

Groenblijvende bomen
Taxus

De Taxus is een hoogopgaande boom, vrij smal in groei. Je kunt er een paar naast elkaar zetten om een inkijk te dichten. De taxus krijgt in het najaar felrode besjes (welke giftig zijn). Het is een prachtig gezicht. De Taxus blijft in de winter ook prachtig groen, dus een inkijk mogelijkheid blijft dicht!

Een Taxus kan wel 7 meter hoog worden dus snoeien wordt aangeraden wanneer je dit te hoog vindt. Verder heeft de Taxus niet heel veel verzorging nodig.

Wil je een Taxus snoeien, lees dan: Taxus Snoeien, Een Complete Handleiding

5. Cipresboom

Groenblijvende bomen
Cipresboom

Cipresbomen zijn ontzettend leuke bomen, ze zijn alleen heel smal. Wil je een doorkijkje dicht maken dan kan dat natuurlijk, maar wanneer het een grote doorkijk is moet je er wel een paar neer zetten. Ze kunnen wel tot twee à drie meter hoog worden en dat kan handig zijn wanneer je de overburen niet in de tuin wilt laten kijken vanaf hun slaapkamer (of andersom)…

De verzorging van de cipres is eigenlijk niet zo heel moeilijk, wanneer deze direct op een goede plek staat. Zet deze Cipres uit de koude winterwind, tegen een schutting of huis aan of op het zuiden lekker beschut. De grond moet goed water doorlaatbaar zijn omdat de wortels niet in te natte grond mogen blijven staan. Ze kunnen namelijk gaan rotten, bij langdurige vochtige grond.

Staat de Cipres eenmaal goed, dan hoef je geen mest te geven en je mag deze plant snoeien in het late voorjaar, maar dat hoeft natuurlijk niet!

6. Liguster

liguster
Liguster

De Liguster is een struik bij uitstek om de boel af te dichten. Hij kan twee meter vijftig worden, wanneer je hem niet snoeit. De struik groeit ongeveer 30 centimeter per jaar en hij is makkelijk te snoeien in de vroege herfst of in de winter. Wel op een bewolkte dag snoeien, anders gaan de blaadjes bruin worden en kan de Liguster grote schade ondervinden. Dit geldt ook voor een periode van vriezen. Ook dan niet snoeien!

7. Rhododendron

Groenblijvende bomen
Rhododendron

Een Rhododendron kun je natuurlijk ook gebruiken om een doorkijkgat kleiner te maken. Het is wel zo dat je dan een wat groter Rhododendron moet neerzetten, want echt hard groeien doet deze plant niet. Deze plant groeit ongeveer 30 centimeter per jaar en groeit ook in de breedte. Je kan er natuurlijk ook een aantal neerzetten en echt vervelend is dat niet.

Een voordeel van deze plant namelijk, is dat hij bloemen krijgt. Deze kunnen rood, paars, roze of wit zijn en bloeit tussen april en eind juni. Gemiddeld bloeit de plant een week of vier, maar wel volop! In de winter blijven de mooie groene bladeren aan de struik zitten, dus het hele jaar zit je beschut.

Lees ook: Rhododendron Verzorgen, In Alle Seizoenen!

8. Haagbeuk

Haagbeuk

De Haagbeuk is ook een leuke beuk. Zijn bladeren zijn lichtgroen wanneer zij net uitkomen en worden in de loop van de tijd bruin. En deze bruine bladeren blijven aan de boom zitten, de hele winter en houden dus de doorkijk helemaal dicht. Het is een beuk die je makkelijk kunt snoeien. Je bepaalt dus zelf tot hoe hoog jij deze haagbeuk wilt laten groeien.

Qua verzorging hoef jij je niet druk te maken, dan behalve de struik in een goed doorlaatbare grond te zetten. Voor de rest redt deze beuk het wel.

9. Amerikaanse Sering

Groenblijvende bomen
Amerikaanse Sering

Deze Sering is ook in de winter groen. Het is een stevige struik die klimt tegen een schutting of muur aan. Zet de Amerikaanse sering niet op de volle koude wind, daar houdt de struik niet van. Dus heb je een open stuk waar veel inkijk is, veel zon is en niet te winderig, dan kun je deze struik neer zetten. Hij wordt ongeveer twee en een halve meter hoog. Dat kan genoeg zijn om je achter te verschuilen, toch?

Daarbij komt dat deze sering prachtige paarse bloemetjes geeft en lang bloeit, wanneer hij in de zon staat. Van mei tot en met juni heb je dan een paarse wolk aan bloemen om van te kunnen genieten.

Plaats de Sering wel tegen een steun aan, want het is een klimplant.

Wil je een Sering planten in jouw tuin? Lees dan: Hoe Seringen Planten? (Hoge, Dwerg en Kruip Sering)

10. Bamboe

Groenblijvende bomen
Bamboe

Deze Bamboe wil ik jullie ook niet onthouden. Bamboe is er in langzaam groeiende en snel groeiende soorten. Deze plant dicht een doorkijkje met gemak en is makkelijk te snoeien. Let er bij de snelgroeiende bamboe wel op dat je de grond moet afkaderen, anders is jouw tuin straks echt een bamboe tuin en dat kan dan ook niet de bedoeling zijn.

In onze blog staat precies waar je op moet letten, dus lees vooral: Hoe Bamboe Planten? Tips En Weetjes

Karin

Door met planten bezig zijn zoals zaaien, stekken en verzorgen, word ik gelukkig. Ook decoratieve hoekjes creëren in de tuin of in huis, met alles wat uit de natuur komt, vind ik geweldig. Geef mij maar een plant en ik zorg ervoor dat hij op een goede plek komt te staan en tot zijn recht komt. Elke plant, voor binnen en buiten of groot en klein, hebben hun eigen charmes en mogelijkheden. En daarover schrijf ik bij fleur en flower. Hopelijk worden of zijn jullie net zo enthousiast als ik ben. Want zeg nu zelf: Groen is toch een mooie kleur...

Nieuwe artikelen