12 x Anthurium Soorten! In Vele Mooie Kleuren

Anthurium soorten

Anthurium is een van de meest verbluffende en ongewone kamerplanten die er zijn. Er zijn veel anthurium soorten met felgekleurde wasachtige schutbladen of bladen die op bloemen lijken. Andere soorten anthurium planten hebben opvallend blad met hartvormige bladeren, tulpvormige bladeren of een opvallende geaderde patronen. Hoewel alle anthurium soorten, tropisch bloeiende planten zijn, kun je deze exotisch ogende planten met de juiste verzorging gemakkelijk binnen in je huiskamer plaatsen en verzorgen.

Onderstaand een overzicht van 12 soorten Anthurium in vele kleuren en vormen.

1. Anthurium Red Champion

Deze Flamingo plant heeft prachtige rode bloemen die haast wel nep lijken. De waslaag accentueert de intens rode kleur, waardoor die schittert in elke woonkamer.

Als je merkt dat de plant minder of groene bloemen geeft dan heeft de Anthurium meer licht nodig. Verplaats de plant dan en heb even geduld. Dan komen er vast weer nieuwe mooie, diep rode bloemen aan.

Ben jij op zoek naar een Anthurium? Kijk dan zeker eens op de webshop van Fleur.nl. Dat is een van de grootste planten webshops in Nederland. Op hun website vind je een uitgebreid aanbod Anthuriums tegen hele scherpe prijzen en alle planten zijn vers van de kweker. Klik hier om te zien wat ze voor jou in huis hebben!

2. Anthurium White Champion

Ook deze Anthurium is rijk aan bloemen, witte bloemen die bij een goede verzorging lang staan. De verzorging bestaat uit een juiste plaats en een juiste hoeveelheid water.

De Anthurium heeft veel licht nodig, maar geen direct zonlicht. Daarnaast moet de grond van de Anthurium licht vochtig zijn, maar ook weer niet te nat anders kan wortelrot optreden. Hoe je wortelrot kan verhelpen kan je lezen in onze blog ‘Wortelrot; Wat Is Het En Hoe Te Behandelen

3. Anthurium Pink Champion

Ook deze anthurium zal zeker opvallen in je kamer. De mooie roze kleur steek mooi af tegen de diep groene kleur van de bladeren. De Anthurium is een relatief makkelijke plant die weinig verzorging nodig heeft.

Zo hoef je de plant één keer in de 3 jaar te verpotten. Neem hiervoor een pot die ongeveer 20% groter is en gebruik de juiste potgrond voor bloeiende planten.

4. Anthurium Coral Champion

De Coral Champion heeft geen rode bloemen, maar diep rode bloemen die een mooi contrast vormen met de diep groene bladeren.

Deze tropisch plant groeit in het wild onderaan de hoge bomen en is gewend aan een vochtige omgeving. Zo nu en dan een sproeibeurt geven zal de plant alleen maar goed doen.

5. Anthurium zizou

Deze Anthurium heeft heeft paars/roze-achtige lintvormige bloemen. Hij is dan wel klein van stuk maar de plant valt in elke kamer op.

Soorten Anthurium, roze paars

Ook de roze heeft veel licht nodig, waardoor de plant weelderig zal bloeien. Water geven doe je één keer per week, de grond mag niet uitdrogen. In de winterperiode is één keer per twee weken voldoen.

6. Anthurium Spirit

Breng een exotische sfeer in huis met de Anthurium ‘Spirit’ met zijn vele perzikkleurige bloemen. Een sieraad in uw huis. De Anturium is vandaag de dag een gewilde plant, ze zijn weer trendy en staan volop in de belangstelling.

Het is dan ook een makkelijke plant in de verzorging en zal weelderig bloeien bij voldoende licht. Kortom, deze plant mag niet ontbreken in je huiskamer.

7. Anthurium Livium Red

Deze Anthurium geeft jouw huis een ‘jungle tintje’. De roze/rode bloemen zijn generfd met witte strepen, dikke en dunnen die deze plant zijn karakteristieke uiterlijk geeft.

Deze makkelijke kamerplant zal je heel veel plezier geven. Ze de plant op een lichte plaats en laat de groen niet uitdrogen. Zo zal je lang kunnen genieten van de Livium Red.


8. Anthurium Mistique

Breng een exotische sfeer in huis met de Anthurium ‘Mistique’ met zijn zachtroze bloemen. Van de vele soorten Anthuriums in dit overzicht is dit een beauty, een sieraad voor je kamer.

Deze Anthurium zal bij een goede verzorging weelderig bloeien. De plant heeft veel licht nodig en voldoende water, de grond moet altijd vochtig blijven. Als je extra zorg aan je plant wilt geven, geef dan ontkalkt water, daar is elke Anthurium verzot op.

9. Anthurium Lilli

Ook deze Anthurium heeft weer een karakteristieke vorm van de bloem in de kleur zacht roze en wit. Anthurium is familie van de Aronskelk en komt van oorsprong uit de tropen.

Een sproeibeurt vindt de Anthurium dan ook heel fijn. In de tropen is de luchtvochtigheid heel hoog en sproeien verhoogt de luchtvochtigheid en doet de plant goed. Wanneer de bloemen van de Anthurium uitgebloeid zijn kan je ze wegknippen. Hierdoor kan de plant energie geven aan de nieuwe bloemen.

10. Anthurium Rainbow

De laatste in de lijst met fleurige bloemen is de Anthurium Rainbow. De bloemen van deze Anthurium verlopen van kleur en daarom heet deze Anthurium Rainbow.

Zet de plant niet in de volle zon, want dan worden de bladeren geel. Krijg je bruine bladeren dan heeft de plant of te veel of te weing water gekregen. Voel dan even aan de grond en je weet gelijk wat je moet doen. De beschadigde bladeren kan je wegknippen, want ze zullen nooit meer herstellen.

11. Anthurium Jungle King

Zoals de naam al doet vermoeden haal je met deze Anthurium echt de jungle in huis. Met zijn grote mooi generfde bladeren is ook deze plant een blikvanger. Het blad is trouwens oersterk. Niet alleen in je huiskamer maar ook zeker op kantoor kom je deze plant vaak tegen.

soorten anthurium

Een bijkomend voordeel van deze plant is dat hij luchtzuiverend is. Een plaatsje in de schaduw of half schaduw zal deze Anthurium goed doen.

12 Anthurium Jenmanii

De laatste Anthurium in ons overzicht is de Jenmanii. Deze sterke robuste plant lijkt wel rechtstreeks uit de jungle te komen. Het blad is groot en heeft hele mooie nerven.

Voel je aan het blad dan lijkt het een beetje leerachtig. Net als de Anthurium Jungle King is de Jenmanii luchtzuiverend en ook deze plant zie je dus vaak in een kantooromgeving. Op een schaduwrijke plaats staat deze plant op zijn best.

Karin

Door met planten bezig zijn zoals zaaien, stekken en verzorgen, word ik gelukkig. Ook decoratieve hoekjes creëren in de tuin of in huis, met alles wat uit de natuur komt, vind ik geweldig. Geef mij maar een plant en ik zorg ervoor dat hij op een goede plek komt te staan en tot zijn recht komt. Elke plant, voor binnen en buiten of groot en klein, hebben hun eigen charmes en mogelijkheden. En daarover schrijf ik bij fleur en flower. Hopelijk worden of zijn jullie net zo enthousiast als ik ben. Want zeg nu zelf: Groen is toch een mooie kleur...

Nieuwe artikelen